Overzicht Vormingen

Trouwen is houwen
Trouwen wordt niet in elk land, in elke cultuur op dezelfde manier gevierd of geïnterpreteerd. Trouwen kan met 1 partner of met meerdere, in volle verliefdheid of eerder uit praktische overwegingen... In deze vorming krijg je hét ultieme overzicht van hoe trouwen de wereld rond wordt beleefd.
Een ontdekkingstocht langs de Zijderoute/ de wereldgeschiedenis herbekeken
Tijdens deze vorming krijgt u een kijk op de geschiedenis vanuit Oosters i.p.v. Westers perspectief gevolgd door getuigenissen van Oosterse beschavingen die op vandaag nog kunnen terug gevonden worden langs de mythische Zijderoute en hun stempel drukten op onze huidige wereld.
Tablet lessen najaar 2017
Op massale aanvraag organiseert FedOS LEEFtijd Cultuur opnieuw tablet lessen in Brussel, dit op 28 september, 5 en 12 oktober.
Digitaal platform Cubigo stelt zich voor
Cubigo is een online platform die je helpt om zo lang mogelijk zelfstandig te leven.
Workshops veilig verkeer
De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) heeft als doel alle Vlamingen slimmer te maken op gebied van verkeer en mobiliteit. Dit willen ze bereiken via interactieve workshops voor verenigingen.
Workshop mediawijze grootouders (LINC vzw)
In deze workshop kunnen ouders en grootouders kunnen terecht met al hun vragen over het mediagebruik van hun (klein)kinderen van 0 tot en met 18 jaar.
OV-ambassadeur
De OV-ambassadeur is een senior die opleiding kreeg om vorming te gaan geven bij seniorenverenigingen over het openbaar vervoer in hun regio.
Ronde van Vlaanderen
Op zondag 2 april 2017 wordt de 101e editie van de Ronde van Vlaanderen gereden. Deze oerklassieker in het wielrennen lokt tienduizenden Vlamingen naar het parcours en voor hun tv-toestel. In deze vorming gaan we op zoek naar de geschiedenis van deze wedstrijd, geven de helden de verdiende aandacht en focussen we ons op enkele memorabele momenten.
Mata Hari, een blik op het verrassende leven van deze veelzijdige vrouw
Haar naam is legendarisch geworden: Mata Hari. Ze werd bekend als Oosterse danseres en femme fatale in het Parijs van de jaren '10. Margaretha Geertruida Zelle, zoals ze echt heette, is echter vooral de geschiedenis ingegaan als de soortnaam voor een type vrouw dat niet alleen fataal is in de liefde, maar ook in oorlog.
Minder Mobielen Centrale
Dit is een dienstverlening aangeboden door de gemeente, het OCMW of een andere lokale organisatie. Het doel is om verplaatsingsmogelijkheden aan te bieden aan mensen met een beperkte mobiliteit.
Alcohol en ouder worden
In de vorming 'Alcohol en ouder worden' staan we stil bij ons eigen alcoholgebruik en wat alcohol zoal met ons doet.
't Is een proper masken
Tijdens deze voordracht krijgt u een overzicht van het begrip 'hygiëne' door de eeuwen heen.
Ik zie ik zie wat jij niet ziet...
U maakt kennis met de wereld van de optische illusie. Verschillende domeinen als schilderkunst, fotografie, film en de wereld van de magie komen aan bod.
Smaken de wereld rond
Wat is er nu écht Belgisch? En waar moeten we naartoe reizen om bepaalde smaken terug te vinden?In anderhalf uur tijd reizen we door de wereldkeuken, van België naar Mexico, Spanje, Japan, Rusland en Afrika.
Muzikale quiz
Een muziekquiz met bekende liedjes van vroeger en nu.