Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Fotogalerij:

West-Vlaams bestuur duikt zeehaven in
De vormingsdag stond in het teken van 't zeetje! Starten deden we in het authentieke zeemanshuis! Vervolgens een bezoekje aan het frisse, maar interessante Seafront, dan een visje op ons bord en tot slot met de bus toeren in de haven van Zeebrugge. Speciaal voor FedOS kregen we zelfs een uiteenzetting van de grote baas 'himself'!
Kunstexpo bij Liliane thuis
Liliane De Baene (Lamme Goedzak, Ruddervoorde) brengt graag kunstenaars samen. Zij gaf hen de kans om te exposeren in haar lokaaltjes. Hierbij de sfeerbeelden van de feestelijke receptie, inclusief notabelen!
Ludieke proevertjes namiddag
Al wie een oude menukaart had ingezonden, werd (op 14 november) vergast op een creatief 'Week van de Smaak'-event. Het werd een dolle namiddag met kevertjes, koerier pakketjes, ossetong, gâteau au kaka, boer André en de mijmeringen van meesterverteller Fons!
31 okt 17: Museum Slag der Zilveren Helmen
In Halen bezocht Kunstkamer Limburg het museum dat een plaatselijke veldslag in detail belicht.
Permafungi: slimme stadslandbouw
De kelders onder Tour & Taxis induiken en er een champignon-kwekerij vinden! Stedelijke landbouw op zijn origineelst...
Gezellig tafelen in de Roskam
Een fijne jaarlijkse traditie in Oost-Vlaanderen is de herfstcontactdag. Een interessante lezing over 'Genetisch Gewijzigde Organismen' en een smakelijk diner zorgden voor een geslaagde en mooie dag.
Zwierige Kaderdag
Terwijl u in de voormiddag 'zware' kost (lees: privacywetgeving) te verteren kreeg, zorgde FedOS in de namiddag voor een lichtere noot om te kraken met een bont gezelschap van: een strenge commissaris, een minder strenge conducteur, een 'runaway'-bruidje en Elvis, The King himself!
Verbroederingsdag 12 oktober 2017
Vlaams-Brabant en Brussel ontmoeten elkaar in het mooie Hageland: een bezoek aan Zichem met het geboortehuis van Ernest Claes en vervolgens naar Averbode.
Toptomaten en robotchirurgen
De twee bedrijven die Oost-Vlaanderen in september bezocht, zorgden voor een mooie daguitstap! Eerst ontdekten we de blozende tomaatjes van een prachtig familiebedrijf. Vervolgens leerden we een uniek centrum kennen. In ORSI leidt men chirurgen op in de robottechnologie.
Wandeldag Pepingen 2017
even nagenieten bij de foto's...
Brukseldag 2017
De Brusselse afdelingen toerden rond in de haven van Zeebrugge en dompelden zich onder in de Belle Epoque-tijd... Zonnetje en zeelucht kregen we er gratis bij.
Bovenlokale vergadering FedOS Oost Vlaanderen
De Bovenlokale vorming van Oost Vlaanderen vond voor de eerste keer plaats in de Zulle in Wondelgem (22 juni 2017). Het was een snikhete dag, maar de vorming 'Ouder worden en alcohol', de lekkere taart en een heuse tombola hielden ons klaarwakker.
Verbroederingsdag FedOS Oost- en West-Vlaanderen
Een terugblik op een zonnige dag in Terneuzen.
OP nieuwe BENEN 14 mei
Op 14 mei organiseerde FedOS het allereerste kunst- en verhalenfestival OP nieuwe BENEN in Bozar te Brussel. Tien kunstgroepen brachten elk op hun manier wondermooie verhalen in beeld en klank! Met dank aan Christine, Jean en Theo voor de foto's!
Vlaams-Brabant intercultureel 28 maart 2017
op bezoek bij Oxfam voor eerlijke thee
Lokale Helden@FedOS
FedOS Brussel organiseerde afgelopen vrijdag de eerste editie van Lokale Helden@FedOS met optredens van Marie-Thérèse Bamberg, BOcantus en Meshabi Trio. De aanwezige muziekliefhebbers waren laaiend enthousiast!
FedOS Kunst +50 knutselt met kinderen uit de Vrije Basisschool Woumen en bewoners van Campus Sint-Jozef te Woumen
7 kunstenaars FedOS Kunst +50 knutselen de komende weken met kinderen uit de Vrije Basisschool Woumen en bewoners van Campus Sint-Jozef te Woumen.
FedOS-ZON-dag Deel II
Dit is het vervolg van onze feestelijke ontmoetingsdag
FedOS-ZON-dag Deel I
Op 20 april organiseerde FedOS haar jaarlijkse ontmoetingsdag tussen de leden van al haar lidafdelingen.
Opening FedOS Collectie KUNST+50
In het Woonzorg- & revalidatiecentrum te Malle werd een expo geopend met 72 kunstwerken van 7 kunstenaars +50 t.w.: Antoine Leonard, Erik Hebberecht, Annelies Van Meel, Monique Robert, Lieve Van Gerven, Jacobi Bartelse & Ingrid Van Treeck. Deze expo loopt nog tot oktober 2017. De foto's werden genomen door Ben Goossens.
Bedrijkfsbezoek FedOS Oost-Vlaanderen
Enkele foto's van het geslaagd bezoek aan het justitiepaleis en Gandaham.
6 april 17: Kunstkamer Limburg bezoekt Pietersheim
een grote groep geïnteresseerden bezocht de waterburcht Pietersheim te Lanaken.
opening expo 2 maart 2017
Op 2 maart opende de gezamelijke expo van Liliane De Baene, Lydia Bekaert en Annie De grande.
FedOS Limburg bezocht het Begijnhofmuseum te Tongeren.
Het begijnhof met zijn museum is een aanrader voor alle seniorenverenigingen. De deelnemers waren zeer tevreden over de rondleiding en de gidsen.
Nieuwjaarsreceptie FedOS Kunstenaars +50
Op 20 januari verwelkomde FedOS haar kunstenaars +50. Er werd geklonken op de jarenlange samenwerking met ethias én op de nieuwe expomogelijkheden in verschillende ziekenhuizen en woonzorgcentra. Extra dank aan Jef Malfait voor de foto's!
Nieuwjaarsreceptie Parkinson Praatgroep Duffel
De praatgroep kwam samen op woensdagnamiddag 4 januari 2017. Nieuwjaarsdrink en gezellig samenzijn met bubbels en warme hapjes.
FedOS PA nieuwjaarsetentje
Op donderdag 19 januari genoten 74 bestuursleden uit de clubs van FedOS provincie Antwerpen van lekker eten en een gezellig samenzijn.
Nieuwjaarsreceptie FedOS Oost-Vlaanderen
Bekijk hier het fotoverslag van de afgelopen nieuwjaarsreceptie en geniet nog even na..
FedOS Kerstdrink 2016
Op 16 december organiseerde FedOS haar kerstdrink. Nadine Dekegel, die op 1 januari op pensioen gaat, werd uitgebreid in de bloemetjes gezet en alle aanwezigen hieven het glas op een fijn einde van 2016 en een spetterend begin van 2017.
WereldDELEN Oost-Vlaanderen: De Marokkaanse vrouw
Een zeer kleurrijk fotoverslag van deze interessante namiddag kan u hier bekijken.
Kaderdag Limburg
De jaarlijkse Kaderdag Limburg van 2016 ging door te Alden Biesen.
Verbroederingsdag FedOS Brussel en Vlaams-Brabant
Hier kan u nagenieten van het fotoverslag van onze verbroederingsdag op 25 november.
Provinciale ontmoetingsdag West-Vlaanderen
Bekijk hier het fotoverslag van het dagprogramma op 17 november 2016
Voorstelling FedOS Smaakboek
Op 17 november werd, in aanwezigheid van een 40-tal enthousiaste senioren, het langverwachte Smaakboek voorgesteld. Het werd een namiddag vol verhalen en lekkers!
15nov2016: Kunstkamer bezoekt Coldset Printing Partners
Een grote groep geïnteresseerden was aanwezig voor dit boeiende bedrijfsbezoek in Beringen-Paal.
Interprovinciale kaderdag FedOS vzw
Op 27 oktober nodigde FedOS de bestuursleden van haar lidafdelingen uit om het programma voor 2017 uit de doeken te doen. In de namiddag konden de bestuursleden kiezen tussen een wandeling in Brussel-Centrum of een muziekquiz.
Kunstkamer Limburg bezoekt brouwerijmuseum Bocholt
Op 6 oktober bezocht de Kunstkamer provincie Limburg het brouwerijmuseum te Bocholt. Door de talrijke opkomst werd het bezoek opgedeeld in 2 groepen. Hierbij alvast enkele foto's van één van de groepjes.
FedOS liep een marathon!
Op 15 oktober liep het team van FedOS een marathon ten voordele van de projecten van Samen tegen Armoede, de nieuwe benaming van de inzamelprojecten van Welzijnszorg vzw.
Bedrijkfsbezoek FedOS Oost-Vlaanderen
Op 29 september bezochten enkele leden het Virginie Loving gebouw aan het sint-Pietersstation. Na een maaltijd werd het Robotconcert te Logos bijgewoond. Hier vindt u een fotoverslag.
Opening kunst- en iconencentrum Liliane De Baene
Op 4 mei opende het vernieuwde kunst- en iconencentrum van Liliane De Baene.