FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

DIGIbeet

FedOS startte in 2011 met het project DIGIbeet met als doel om de senioren wegwijs te maken in de digitale wereld en computer lessen te ontwikkelen en te begeleiden. Onderstaande thema's werden uitgewerkt door het team van FedOS en meermaals gegeven over gans Vlaanderen en Brussel:

Ken je pc, internet beheren, zoeken op het internet, online bankieren, kopen en verkopen op het internet, facebook, skype en je eigen fotoboek maken.

Tabletlessen

Veel senioren zetten de stap naar een tablet of zitten met die gedachte in hun achterhoofd. Een tablet biedt ook vele voordelen aan senioren. Ten eerste is het een zeer praktisch toestel dat minder weegt dan een laptop en zelfs makkelijk op de schoot kan worden gezet. Ten tweede kun je met behulp van een extern klavier en een handige beschermhoes de tablet zo plaatsen dat je die perfect als laptop kan gebruiken en bijgevolg teksten mee kunt typen. Ten derde kun je met behulp van apps  je tablet zo configureren dat al je lievelingsprogramma’s en toepassingen eenvoudig te bedienen zijn.

Vanaf 2015 gaat FedOS vzw de tablet toer op. Er werden 4 instaplessen uitgewerkt door de medewerkers van FedOS en die kunnen ter plaatse bij de lidafdelingen worden gegeven.

In 2015 werden door onze educatieve medewerkers maar liefst 58 lessen op locatie gegeven, op deze manier bereikten wij meer dan 500 senioren. De tablet wordt steeds populairder en daarom werd het aantal lessen uitgebreid en wordt er ook ingezet op senioren die zich al bij de gevorderden mogen rekenen. Voor hen ontwikkelde FedOS lessen waarin ze zich kunnen verdiepen in bepaalde onderwerpen. De instaplessen blijven bestaan en kunnen nog steeds worden aangevraagd.

Tabletcafé

In 2016 experimenteert FedOS in Brussel met een tabletcafé. De eerste editie op 8 april was alvast een succes. Op 1 juli vond de tweede editie plaats en mochten we een aantal nieuwe mensen verwelkomen. Het tabletcafé stond in het thema van reizen en het weerbericht (welke apps geven mij de beste informatie) en de deelnemers wisselden met elkaar veel tips uit. De derde bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 30 september, van 10u tot 12u in de kantoren van FedOS.

Het tabletcafé is een informeel ontmoetingsmoment waarbij senioren, vergezeld van hun tablet, hun ervaringen in het werken met de tablet met elkaar kunnen delen. Er is steeds een begeleider aanwezig die helpt met raad en daad.

 

 

 

 

 

« Terug naar het overzicht