FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

OP nieuwe BENEN

Vertel- en kunstproject OP nieuwe BENEN

Deze co-creatie is een duurzaam intergenerationeel project waarbij jongeren en ouderen van elkaar leren door met elkaar in interactie te treden aan de hand van storytelling & storycatching. Door de wederzijdse verhalen krijgen jong en oud nieuwe inzichten en daardoor spreekwoordelijke “nieuwe benen”. Deze verhalen worden gepubliceerd in de “OP nieuwe BENEN”-verhalenbundel. Een aantal geselecteerde verhalen worden nadien als uitgangspunten gebruikt voor verschillende intergenerationele kunstcreaties: schilderen, tekenen, fotografie, grafiek, beeldhouwen, moderne media, theater, muziek en zang, dans, film, literatuur en poëzie. Al deze kunstcreaties worden gezamenlijk voorgesteld in een “OP nieuwe BENEN”-slotevent. Met dit project brengen we verschillende generaties op een respectvolle en creatieve manier samen om van elkaar te leren en tevens de beeldvorming over elkaar van de deelnemende generaties (jong en oud) op een positieve wijze te beïnvloeden.

Pop-up verhalencafés en verhalenbundel

In de eerste fase werden er pop-up verhalencafés georganiseerd om verhalen in te zamelen van jong en oud. Deze pop-up verhalencafés gingen door in Vlaamse scholen en zorgden voor een unieke uitwisseling tussen jongeren en senioren van FedOS. In Brussel werd een pop-up verhalencafé georganiseerd met kinderen van, vrijwilligers van Voem vzw en senioren van FedOS. Deze cafés waren een instant succes en leverden tal van mooie en ontroerende (korte) verhalen op. Op 28 april 2016 presenteerde FedOS deze verhalenbundel tijdenshet Creative Dinner van Long Live Arts.

Vlaams kunstenfestival op 14 mei 2017

Op 14 mei 2017 vindt de slotshow plaats van het OP nieuwe BENEN project. In BOZAR zal het eerste Vlaamse intergenerationele kunstenfestival plaatsvinden waarbij tal van kunstvormen, gebasseerd op de verhalen uit de pop-up verhalencafés, de revue zullen passeren.

In het kader van dit festival start FedOS vanaf september met twee workshops, namelijk 'proeven van acteren' en hedendaagse dans'. HIernaast vindt u alle nodige informatie over deze workshops via de links.

« Terug naar het overzicht