FedOS vzw

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

FedOS ijvert voor een Vlaams Kunstenfestival +50

Vertel- en kunstproject OP nieuwe BENEN

Deze co-creatie is een duurzaam intergenerationeel project waarbij jongeren en ouderen van elkaar leren door met elkaar in interactie te treden aan de hand van storytelling & storycatching. Door de wederzijdse verhalen krijgen jong en oud nieuwe inzichten en daardoor spreekwoordelijke “nieuwe benen”. Deze verhalen worden gepubliceerd in de “OP nieuwe BENEN”-verhalenbundel. Een aantal geselecteerde verhalen worden nadien als uitgangspunten gebruikt voor verschillende intergenerationele kunstcreaties: schilderen, tekenen, fotografie, grafiek, beeldhouwen, moderne media, theater, muziek en zang, dans, film, literatuur en poëzie. Al deze kunstcreaties worden gezamenlijk voorgesteld in een “OP nieuwe BENEN”-slotevent op 14 mei 2017 in BOZAR te Brussel. Met dit project brengen we verschillende generaties op een respectvolle en creatieve manier samen om van elkaar te leren en tevens de beeldvorming over elkaar van de deelnemende generaties (jong en oud) op een positieve wijze te beïnvloeden.

2 nieuwe workshops

Sinds het najaar van 2016 organiseert FedOS, met groot succes, twee nieuwe workshops m.b.t. pdiumkunsten. Tijdens de hedendaagse dans worden de senioren geprikkeld om al hun zintuigen te gebruiken tijdens de bewegingen. De tweede workshop is proeven van acteren. Beide groepen krijgen ook een plaats op ons Kunst- en Verhalenfestival op 14 mei in BOZAR.

Nieuwe samenwerkingen FedOS Collectie Kunst +50

Na jaren van succesvol samenwerken met verzekeraar Ethias richt FedOS haar pijlen nu op gezondheidsinstellingen. De komende jaren zullen kunstwerken van kunstenaars +50 te bewonderen zijn in tal van ziekenhuizen en woonzorgcentra. Dit jaar waren we onder andere te gast in Woumen, Koksijde, Pepingen, Hasselt, Dendermonde, Malle, ...

In 2018 gaan we op dit elan verder. De mogelijkheden worden bekend gemaakt op de nieuwjaarsdrink voor onze Kunstenaars +50 op maandag 29 januari 2018!