FedOS vzw

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

FedOS maakt +50-ers digitaal SMART

De tien digitale geboden van FedOS

Bovenal bemin het net,
van 's morgens vroeg tot in je bed.
Heilig steeds wat verse kleren,
facebook en twitter zult Gij eren.
Chat veel, geef je mening honderduit,
koop online en geef je geld maar uit.
Zoek een vriendschap en bestel je eten,
ook die smartphone mag je nooit vergeten.
Wees steeds kuis op www,
en begeer nooit een ander zijn PC.

Tabletcafé

In 2016 experimenteert FedOS in Brussel met een tabletcafé. De eerste editie op 8 april was alvast een succes. Op 1 juli vond de tweede editie plaats en mochten we een aantal nieuwe mensen verwelkomen. Het tabletcafé stond in het thema van reizen en het weerbericht (welke apps geven mij de beste informatie) en de deelnemers wisselden met elkaar veel tips uit. De derde bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 30 september, van 10u tot 12u in de kantoren van FedOS.

Tablet lessen

In 2016 organiseerde FedOS opnieuw, en met veel succes, tablet lessen voor haar lidafdelingen. Een 30-tal lessen waren goed voor een 300-tal senioren die op deze manier hun eerste stappen in de wondere wereld van de tablet konden zetten. Nam u deel aan één van onze lessen, dan kunt u een korte enquête invullen over deze lessen. Via deze enquête willen wij uw mening te weten komen over onze lessen en peilen wij naar uw interesses en verwachtingen naar de toekomst toe. U vindt de link naar de enquête rechts.

App van de maand

Regelmatig zal er in een nieuwsbrief een app van de maand gepromoot worden. U vindt dan steevast een handleiding om de app op te sporen, te installeren en te hanteren aan de rechterkant van deze pagina.