Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Vorming van de maand: Trouwen is houwen

Trouwen wordt niet in elk land, in elke cultuur op dezelfde manier gevierd of geïnterpreteerd. Trouwen kan met 1 partner of met meerdere, in volle verliefdheid of eerder uit praktische overwegingen...

De ridder op het witte paard of een zingende, dolverliefde man onder het balkon...weinig vrouwen hebben dit in levende lijve meegemaakt. Toch worden deze beelden vaak geassocieerd met liefde en trouwen. In deze vorming wordt er een pak realistischer naar het huwelijk gekeken. 

In vele culturen is monogamie ook niet de meest gangbare vorm van samenzijn, het toont zelfs je financiële rijkdom als je over de mogelijkheden beschikt om meerdere vrouwen te onderhouden. Studies tussen partners in de dierenwereld vertonen gelijkenissen met die van de vele volkeren over de ganse wereld, trouwen wordt overal op een andere manier beleefd.

De rituelen die bij een huwelijk horen alsook de rol van de vrouw worden in deze vorming belicht. Kortom, dit is een aanrader voor wie een luchtige en zeer informatieve namiddag wilt voor zijn of haar vereniging.

Meer info over de vorming »