Overzicht Uitstappen

Expo OASIS 2021
Leer de Zennewijk kennen via een wandeling langs artistieke en warme plekken! Op 5 sociale locaties stellen lokale creatievelingen hun creaties rond het thema OASIS tentoon.
Kunst ontdekken in de plantentuin Meise: Tip 2
Kunst moet prikkelen en verwonderen, maar liefst ook een lust zijn voor het oog. Dan blijf je er naar kijken. Het FedOS-team stelt je zijn/ haar favoriete werk uit de kunstroute Natura Inspiratus voor. Eric kiest voor de hagedis van 'Den Overkant’, die kan je ontdekken tussen de rododendrons middenin het park.
Kunst ontdekken in de Plantentuin Meise: tip 1
Kiezen is altijd een een beetje verliezen! Zeker als je uit een overvloed aan mooie kunstwerken er eentje moet kiezen. Rudy gaat resoluut voor wel heel aparte keramiek met deze 'eyecatchers'.
Kunst ontdekken in de plantentuin Meise: Tip 3
Kunst moet prikkelen en verwonderen, maar liefst ook een lust zijn voor het oog. Dan blijf je er naar kijken. Het FedOS-team stelt je zijn/ haar favoriete werk uit de kunstroute Natura Inspiratus voor.
FedOS ZON-DAG 2020
Het is ondertussen een beroemde traditie. Alle provincies van FedOS verzamelen op de FedOS ZON-dag voor een spetterend feest! Dit jaar trekken we opnieuw naar de crème de la crème: Salons Germain in Diksmuide. Iedereen welkom!
FedOS Kerstdrink
Tradities zijn er om te behouden, dus nodigen we jullie terug uit op onze jaarlijkse FedOS Kerstdrink! Dit jaar gaat die door op donderdag 19 december en staat die volledig in het teken van de Warmste Week.
Hyperrealism Sculpture. Ceci n’est pas un Corps
‘Hyperrealism Sculpture. Ceci n’est pas un corps’ is een tentoonstelling rond hyperrealisme, een vorm van figuratieve kunst die in de jaren ’70 Amerikaanse kunstscène binnendrong, in La Boverie (Luik). Ze presenteert een reeks hyperrealistische sculpturen, die onze visie op kunst aan het wankelen brengt. Realiteit, kunst of kopie?
Dali & Magritte
Twee meesters van het surrealisme in dialoog! Voor we de expo bezoeken, volgen we samen de lezing/introductie.
Vier het Leven
Vier het Leven heeft als doel om ouderen mee uit te nemen. Ouderen die niet meer alleen willen, kunnen of durven deelnemen aan cultuur worden van deur tot deur begeleid door een vrijwilliger.
FedOS wandelt in het mooie Sint-Amands
Het pittoreske Sint-Amands aan de Schelde is op 29 augustus de gastgemeente voor onze wandeldag. In de voormiddag is er een poëziewandeling voorzien rond Emile Verhaeren. In de namiddag kun je kiezen tussen 4 verschillende afstanden.
Brukseldag: erfgoed van staal en steen
Ontdek samen met FedOS Brussel Villers la Ville, een topbezienswaardigheid waar ze in het buitenland jaloers op zijn. Niet zo gekend, maar deze eeuwenoude abdij is uitzonderlijk erfgoed. En in de voormiddag bezoeken we de stoere militaire basis in Bevekom...
Bruegelwandeling op 22 mei
Het kerkje van Sint-Anna-Pede in Dilbeek is wereldberoemd dankzij het Breugelschilderij 'De parabel der blinden'. En daar zijn ze in Dilbeek trots op! Al jaren kan je in de glooiende Pedevallei de Breugelroute wandelen terwijl je 11 reproducties van deze Vlaamse Meester passeert. Op 22 mei trekt FedOS de wandelschoenen aan.
Bezoek aan de volkssterrenwacht en Floralia Brussel
Op 30 april ontdekt FedOS Vlaams-Brabant alles over onze sterrenhemel in volkssterrenwacht MIRA. Daarna reizen ze door naar het kasteel in Groot-Bijgaarden en Floralia Brussel.
Expo histoire d'eau-onder wate
FedOS Artistiek Huis en Talent in Beweging nodigen jou uit voor de expo 'Onder Water'/'Histoire d'eau'
LaM museum in Villeneuve-d'Asq
Ben jij een kunstzinnige ziel? Of een avontuurlijke ziel die graag nieuwe dingen proeft? Schrijf je dan in voor deze nieuwe uitstap van de Kunstkamer West-Vlaanderen. Samen ontdekken we het LaM-museum in Villeneuve-d'Asq en de bijhorende unieke beeldentuin met stoere Art Brut beeldhouwwerken. Dit niet zo bekende museum ligt net over de grens in Frankrijk, op een halfuurtje rijden van Kortrijk.
Weens nieuwjaarsconcert in Hasselt
De Vriendenkring Gepensioneerden Provinciebestuur Limburg organiseert op 20 januari een Weens nieuwjaarsconcert. Zij geven dit nieuwjaarsconcert een typisch Limburgs tintje en maken er een sfeervolle bijeenkomst van.
FedOS Kerstdrink 2018
Op 20 december nodigen wij iedereen uit om gezellig samen een glas te drinken in ons kantoor.
 Bezoek experimentarium ULB op 29 november
In het experimentarium van de ULB/VUB krijgen we op een plezante manier uitleg over fysica! We maken onder andere elektrische velden zichtbaar en verrassen ons over magnetische effecten. Via leuke proeven, voorbeelden en animaties laten we ons verwonderen door de wetten der natuur!
Bezoek dierenasiel Veeweyde
FedOS LEEFtijd Cultuur bezoekt Veeweyde, het opvangcentrum voor dieren in Anderlecht. Heb je ook een groot hart voor beestjes en ben je benieuwd naar het reilen en zeilen van zo’n centrum, dan is dit je kans. Veeweyde geeft al sinds 1863 een nieuwe thuis aan onfortuinlijke dieren!
FedOS Wandelt in Bokrijk
FedOS Wandelt! brengt senioren uit verschillende lidafdelingen samen voor een onvergetelijke dag in het prachtig 550 hectare grote natuurdomein van Bokrijk.
Levensloop vzw Terra Nova
Op 14 juni kunt u genieten van een toneelvoorstelling waarbij 9 cursisten van vzw Terra Nova vertellen onder de noemer 'levensloop'.
Daguitstap Plantentuin Meise
In het kader van onze expo 'natura artis magistra' organiseren wij op maandag 28 december een daguitstap naar de Plantentuin te Meise.
Bezoek Erasmushuis/Begijnhof/Tuin
Het historische Erasmushuis is een rustige oase in de drukke stad! Bezoek samen met ons het interessante museum, het pittoreske begijnhof en de geneeskrachtige tuin. Laat je inspireren door de vredelievende geest van Erasmus...
Brussel: Grootstad in 't klein
FedOS vzw ontwierp i.s.m. Hugo Neirinckx, voorzitter van een Brusselse lidafdeling, 5 wandelingen door verschillende wijk in Brussel. Dé gelegenheid om Brussel te (her)ontdekken.
Berg van barmhartigheid
Breng een bezoek aan het enige overblijvende pandjeshuis in België!
Koninklijk Paleis te Brussel
Het Koninklijk Paleis in Brussel opent elke zomer gratis de deuren voor het publiek.