Berg van barmhartigheid

« Terug naar het overzicht

  • Prijs: Gratis

Breng een bezoek in groep of als individu

Lidafdelingen van FedOS kunnen in groepsverband een bezoek brengen aan de Berg van Barmhartigheid. Het bezoek start om 10u. Men krijgt inzicht de geschiedenis van deze unieke financiële instelling en bezoekt het prachtige gebouw. Om 13u kan u dan de veiling meemaken. Een boeiend spektakel van vraag en aanbod. Beslist de moeite waard om eens mee te maken.

Natuurlijk kan u ook als individu een veiling bijwonen.

Het hoofdgebouw

De berg van barmhartigheid, opgericht in 1618 had oorspronkelijk zijn gebouwen in de Volderstraat, de huidige Lombardstraat. De prachtige villa heeft een vierkante vorm en is verfraaid met een bordes. Op het gelijkvloers verdelen plaatsen zich aan weerkanten van een brede hal. De verdeling is ongeveer dezelfde op de eerste en tweede verdieping, met als enig verschil dat op deze laatste de plaatsen met gebroken kap zijn. De architectuur is deze van het late keizerrijk. In de tuin blijven sporen over van het Klooster der Kapucijnen. er is eerst de vorm zelf van het terrein en er is eveneens het schuine tracé overeenkomend met de vroegere Hofkensstraat.

Woon een openbare verkoop bij!

In het hart van Brussel, naast de wijk der antiquairs van de Zavel, organiseert de Berg van Barmhartigheid in zijn in 2003 volledig gerenoveerde zalen, meer dan 36 verkopen per jaar die voornamelijk particulieren aantrekken. Elke verkoop wordt voorafgegaan door een tentoonstelling en gesteund door een catalogus. Om de toewijzingen te optimaliseren wordt bijna elke dinsdagmiddag buiten de vakantieperiodes een normale verkoop georganiseerd, terwijl verschillende speciale verkopen bestemd voor waardevolle juwelen en voorwerpen het jaarlijkse programma opfleuren.

De berg van barmhartigheid bevestigt zich dus meer en meer als één van de belangrijkste verkoopzalen van de Hoofdstad van Europa en vooral als een onvermijdelijk bijeenkomen van liefhebbers van juwelierskunst. Inderdaad, op het ogenblik zijn meer dan 90% van de verkochte voorwerpen juwelen of zilverwerk maar zijn er ook steeds meer kunst- en siervoorwerpen zoals bijvoorbeeld schilderijen, tapijten, bronzen, kristallen, kleine meubels, ...

 

Contactgevens

Berg van Barmhartigheid, Gisleinsstraat 19, 1000 Brussel

Contactpersoon

Anny vanden Eekhout - 02/5128183

 

Voor meer informatie kan u steeds contact opnemen met het secretariaat van FedOS vzw.