Expo histoire d'eau-onder wate

« Terug naar het overzicht

TALENT IN BEWEGING - TALENT EN MOUVEMENT en gasten in samenwerking met BOP en FedOS nodigt jou uit voor 

EXPO HISTOIRE D’EAU - ONDER WATER  

Een woordje uitleg over Talent in Beweging

Oorspronkelijk werd een Artiestencollectief ‘Verborgen Talent bekent’ opgericht in 2006 naar aanleiding van het Wijkcontract Artevelde - Onze Lieve Vrouw ten Rode, een duurzaam stadsrenovatieproject van Stad Brussel en Brussels Gewest,  vanuit het Communicatieproject ‘Bewoners in Beweging’ van vzw. De Buurtwinkel. ‘Verborgen Talent bekent’ is een socio-cultureel participatief project waarvan de objectieven zijn: Het ontwikkelen van talent -  individueel en collectief - dankzij culturele ontmoetingen en creatieve uitwisseling tussen leden, derden en professionelen. Zijn stem laten horen bij het organiseren van expo’s, workshops en uitstappen alsook verantwoordelijkheid opnemen.   

Dit evolueerde onder de naam ‘Talent in Beweging’ tot een multicultureel artistiek en solidair vrijwilligersnetwerk met een 20-tal kunstenaars uit de Anneessens wijk en elders.  

Thema?

Kunst in al haar vormen: fotografie, teken- en schilderkunst, collage, muziek, theater, … is een  universele taal om gevoelens uit te drukken en onze kritische bezorgdheid aangaande onze sociale leefomgeving te uiten. Het actuele thema ‘WATER’ kwam spontaan opborrelen begin 2018. Voor sommigen vanuit verontwaardiging, voor anderen eerder vanuit een zoeken naar romantische schoonheid en rust. 

Proces en doel?

In de maanden voorafgaand aan deze tentoonstelling zijn de kunstenaars op regelmatige basis samengekomen in creatieve ateliers. Ze halen inspiratie uit deze ontmoetingen, uitstappen naar bijzondere plekken, expobezoeken en publicaties. De expo ‘WATER’ dompelt ons volledig onder in de realiteit van ‘leven en dood - water als basisrecht - de klimaatverandering - confrontatie en contestatie’.  De kunstenaars laten u genieten van meer dan 50 kunstwerken met als toemaatje een aantal ‘Making off’ - Inspiratieboeken die het opbouwproces illustreren. Vaar rustig met ons mee! Kijk, proef, geniet en maak er uw eigen verhaal bij. 

Talent in Beweging is steeds op zoek naar kennisverruiming dankzij professionele samenwerkingen op inhoudelijk en technisch vlak. Nieuwe mensen en nieuwe locaties om te exposeren ontdekken is fantastisch. Het kenbaar maken van ‘verborgen talent met een boodschap’ bij een breder publiek blijft een constante uitdaging. We hopen mensen te beroeren en te sensibiliseren en we verwelkomen enthousiast nieuwe leden in ons bootje. 

De kunstenaars?

Tijdens de expo zullen er werken te bekijken zijn van volgende artiesten: Hafida Amri, Georges Cantala, Michèle Chopard, Werner Debus, Alain Delmoitié, Hager Elsayed, Colette Geeraerts, Mosen Kash, Cécile Lheureux, Halima Rahmani,  Alice Stegeman, Ramia Taheri, Laura Utesheva, Thi Ba Vanwalle, Martine Weemaels en gasten:  Jean Marc Collier,  Jeremie Delahaut, Johan Proot.

PRAKTISCH

Vrijdag 8 maart 2019: Vernissage 
Van 17u tot 19u30 met animatie te Zaterdagplein 6, 1000 Brussel.
(Inschrijven tot 4 maart via liseleonard@fedos.be of 02 218 27 19) 

Vrijdag 22 maart 2019: Gegidste wijkwandeling op de Internationale Wereld-Water-dag.
Ontvangst te Zaterdagplein 6 om 9u30 - vertrek 10u30 – terug op Zaterdagplein om 12u30.
(Inschrijven tot 15 maart via  liseleonard@fedos.be of 02 218 27 19)  

11 maart tot 12 april: Expo 
Vrij toegankelijk van 9 tot 16 u, Zaterdagplein 6 te 1000 Brussel 

Info op - http://www.facebook.com/vzwfedos - https://www.facebook.com/Talent-in-Beweging-Talent-en-Mouvement-Anneessens-665152103669137/ – http://talententalents.wordpress.com
Projectverantwoordelijke:  martine.weemaels@samenlevingsopbouw.be of 0478774999