FedOS wandelt in het mooie Sint-Amands

« Terug naar het overzicht

Genieten van het mooie Sint-Amands

Dit jaar kozen we het pittoreske Sint-Amands aan de Schelde uit als locatie. Sinds de tv-reeks ’Stille Waters’ is het mooie dorpje beroemd in Vlaanderen. Het is erg charmant gelegen aan een prachtige bocht in de rivier. Het zicht op de Schelde is van hieruit  fenomenaal. Ook ‘den Dam’ is een heel specifiek steegje dat je zeker moet komen ontdekken! En overal voel je de ziel van Emile Verhaeren... de toonaangevende dichter van eind 19e eeuw. Het dorpsle-ven en natuurschoon van deze streek voedde zijn inspiratie.       

Genieten van poëzie, natuur en de Steenovens       

De autocars ‘lossen’ jullie dichtbij de dijk. Hier worden jullie door FedOS opgewacht voor een koffiekoek uit het vuistje. Op dit punt start onze poëziewandeling(ongeveer 3 km.). Je mag je verwachten aan een jenevertje (of iets minder straf) en enkele poëtische verrassingen. Uiteraard stoppen we aan de kaai en het graf van Emiel en kuieren we door het eigenzinnige steegje ’den Dam’.Wie het liever zo kort mogelijk houdt, kan meteen doorwandelen naar ’de Steenovens’. We voorzien daar enkele leuke volksspelen om je actief te houden! De normale poëziewandeling duurt een dik uurtje. Het ingekorte traject 20 minuten. Lunchen doen we in de prachtige locatie De Steenovens, vlak aan de dijk. Iedereen krijgt 3 pistoletjes en 2 drankbonnetjes. Wie wil, kan aan de bar van de Steenovens blijven hangen, maar eigenlijk kom je om te wandelen! Toch? De gegidste wandelingenstarten na de lunch. Je kan kiezen uit vier routes. Na de sportieve inspanning verzamelen we opnieuw in de Steenovens voor koffie en taart en hopelijk sluiten we de dag blij en zonnig af. Reken voor de wandeling naar de bus opnieuw 20 minuutjes. Auto’s kunnen wel aan ’de Steenovens’ parkeren.

Programma

10u30: Aankomst dijk met koffiekoek uit vuistje

10u40: Start poëziewandeling met verrassingen(Aankomst in ‘De Steenovens’)> ingekorte route: 20 min. (1,5km)> normale route: 70 min. (3 km)

12u00: Lunch met pistoletjes + 2 drankbonnen13u00: Start gegidste wandelingen> keuze uit A, B, C of D

16u00: Koffie met taart

16u30: Terug naar de bus

Vanuit elke provincie vertrekt een bus. Als je wil meerijden met de bus, neem dan contact op met jouw educatief medewerker.

West- en Oost-Vlaanderen en Brussel: Kristien Vermoesen kristienvermoesen@fedos.be

Antwerpen: Lise Leonard liseleonard@fedos.be

Vlaams-Brabant en Limburg: Zoë Junius zoejunius@fedos.be

De gedetailleerde info over de wandelingen lees je in de uitnodiging aan de rechterkant van deze pagina.