Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Daguitstap donderdag 19 mei Nederlands Openluchtmuseum

« Terug naar het overzicht

Het bekendste openluchtmuseum van Nederland is het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, waar huizen, boerderijen, fabrieken en molens uit het gehele land te zien zijn. Het bestaat uit een buitenmuseum en een binnen-museum. Met ruim 555.000 bezoekers in 2015 is het Arnhemse museum het best bezochte museum van Nederland buiten Amsterdam. Het museum geeft een beeld van het leven in Nederland door de eeuwen heen. Wonen, werken, recreatie en tradities van de Nederlanders worden aan de hand van veelal verplaatste originele gebouwen zoals diverse soorten molens, huizen, boerderijen, gebedshuizen en werkplaatsen in beeld gebracht. In een aantal gebouwen ontvangen museummedewerkers, die als oorspronkelijke bewoners gekleed zijn, de bezoekers. Ook tal van gebruiksvoorwerpen, oude ambachten en klederdrachten zijn tentoongesteld. Tevens geven ambachtslieden demonstraties van hun kunnen. Bijna dagelijks zijn onder andere een molenaar, een smid, een drukker, een papierschepper en een conducteur aan het werk. De gebouwen zijn naar thema ingedeeld in een aantal deelgebieden: Erven, Dorp, Platteland, Tuinen, Lint en Landgoed. Naast de historische gebouwen heeft het museum een permanente presentatie aan de hand van de Canon van Nederland. De Canon bestaat uit 50 vensters die je een ruim uitzicht geven op de geschiedenis achter de vijftig onderwerpen.

Het Nederlands Openluchtmuseum is zo’n 44 hectare groot en staat vol met allerlei authentieke en bijzondere gebouwen. Ieder gebouw heeft zijn eigen boeiende geschiedenis en interessante verhaal. Tijdens een bezoek aan het Openluchtmuseum móet je eigenlijk even een ritje met een historische tram maken. Tussen 1995 en 1996 werd door het hele museum een spoor voor de tram aangelegd.

Gemakkelijk als je niet alle plaatsen in het museum te voet wilt doen. De horecagelegenheden in het museum zijn zowel binnen als buiten geopend. Kortom een heerlijk dagje uit.

We rijden rechtstreeks naar het openluchtmuseum waar we rond 11 uur aankomen. Met een duidelijk handleiding verkent u op uw eigen tempo het park. Slecht ter been? U kunt zich verplaatsen met de tram en ook zijn er voldoende horecagelegenheden om te pauzeren en iets te nuttigen. Rond 16 uur vetrekken we en dineren we in een goed restaurant. In Maaseik zijn we terug rond 21 uur.

Praktisch: vertrek donderdag 19 mei:

As a d Kerk 08.30 u, Neeroeteren Maaseikerlaan 08.45 u en. Maaseik C.C. 09.00 u

50én Maaseik prijs: € 67,50 inbegrepen inkomgelden en diner.

Over te maken op rekening 50énM: BE53 7350 2872 8253. De vereniging is niet aansprakelijk voor gebeurlijke ongelukken, lichamelijke en/of materiële schade. Inschrijven zo spoedig mogelijk.

Bel: Simone 089-56.42.02 of 0498-40.95.75 of Elvire 0476-31.16.44 of mail info@50enm.be

U bent ingeschreven na aanmelding en nadat uw betaling is ontvangen.

 

Inschrijven voor deze activiteit