Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Vakantie in het Altmülthal - Gunzenhausen donderdag 8 t/m dinsdag 13 september 2022

« Terug naar het overzicht

Het natuurpark Altmuhltal ligt in Zuid-Duitsland, tussen Nürnberg en München, net boven de rivier de Donau. Met rechts van het natuurpark de mooie stad Regensburg en links Ulm de stad met de hoogste kerktoren ter wereld. Het natuurpark Altmuhltal is vooral bekend om haar wandelwegen en als vindplaats van de oervogel de Archeopteryx. De eerste dinosauriër met vleugels. Volgens de laatste telling zijn er 11 oervogel fossielen in het Altmuhltal gevonden. In het natuurpark ontvouwt zich een vakantielandschap als uit een prentenboek - met water en weiden, bizarre dolomietrotsen en geurige jeneverbesheide, kastelen, paleizen en romantische stadjes. De Altmühl is de langzaamste rivier van Beieren. Op zijn kronkelende weg naar de Donau slingert hij langs schilderachtige dorpen en steden naar de samenvloeiing bij Kelheim. Lang na de prehistorische dieren heersten de Romeinen over het natuurpark Altmühltal: de regio ligt in het achterland van de Limes. Een aantal forten, thermale baden en andere gebouwen uit de oudheid getuigen nog van de macht van de Romeinen. Ridders, prins-bisschoppen en aristocraten domineerden de volgende eeuwen, wat terug te zien is in veel gebouwen. Prachtige kastelen verschijnen op de heuvels boven de vallei, sommige liefdevol gerestaureerd, andere alleen bewaard als ruïnes. Kastelen en kerken, balzalen en residenties illustreren de pracht van het aristocratische hofleven.

Een van de mooiste bestemmingen in het Altmühltal is het natuurgebied "Weltenburger Enge" met de indrukwekkende Donau-kloof.

Abdij Weltenburg is zonder twijfel een plek die je gezien moet hebben. Idyllisch gelegen aan de Donau-kloof nodigt de kloosterbiertuin uit tot verpozen. De abdij is hier sinds de zevende eeuw gevestigd en heeft de oudste kloosterbrouwerij ter wereld. De inrichting van de kerk is een van de mooiste van Beieren. De steden Neurenberg, Rothenburg o.d. Tauber, Eichstadt en meer liggen nabij.

De stad Gunzenhausen am Altmühlsee kan terugkijken op een rijke geschiedenis. Zelfs de Romeinen herkenden de gunstige ligging van de Altmühlfurt. Ze hebben hier een fort gebouwd. De overblijfselen van drie wachttorens getuigen nog steeds van het bijzondere belang van de Romeinse grensstad. De stad telt ongeveer 16.000 inwoners en ligt in het Frankische gebied, omgeven door meren, en is één van de mooiste vakantiebestemmingen in Zuid-Duitsland.

Hotel Alt Mülthal ligt op 400 mtr van het centrum van Gunzenhausen. Dit hotel heeft verschillende faciliteiten als een dagverblijf,  een bar, een zwembad met sauna, cosmetische behandelingen en meer. De kamers zijn ruim en van vele gemakken voorzien.

Prijzen nder voorbehoud van wijziging in verband met het vervoer

Prijs: € 625 (toeslag 1-pers € 100)

Verblijf op basis van half pension, inclusief excursies en diner op de terugweg. Exclusief inkomgelden en fooien.

Bel Simone 0498-409 575 of Elvire 0476-311 644 of mail info@50enm.be

 

Inschrijven voor deze activiteit