Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Wandeldag van FedOS in Bokrijk

« Terug naar het overzicht

FedOS Wandelt! brengt senioren uit verschillende lidafdelingen samen voor een onvergetelijke dag in het prachtig 550 hectare grote natuurdomein van Bokrijk. Als uitvalsbasis kozen we de mooie eventlocatie Dennenhof, een gevestigde waarde in Limburg.

PROGRAMMA

09u30-10u00               Verwelkoming met koffie en 2 koffiekoeken

10u00-12u00               Voormiddagactiviteit

12u00-13u00               Lunch (warme hoofdschotel en water op tafel)

13u00-16u00               Namiddagactiviteit

vanaf 16u00                afsluiting met koffie en Limburgse vlaai

U kan inschrijven tot 9 augustus 2018 voor een dagindeling naar keuze:

dagindeling 1: fervent trekken

VM: 6 km - Wandeling met natuurgids door het Wik, een groot natuurgebied dat deel uitmaakt van Bokrijk. Dit gebied bestaat uit 19 vijvers, elk met een specifieke flora en fauna.

NM: 9 km - Ooit al eens van Domein Kiewit naar Domein Bokrijk gewandeld? Een aanrader! De wondermooie wandelroute brengt je door een groene corridor naar het hart van Bokrijk.

dagindeling 2: energiek stappen

VM: 5 km -  Wandel langs de prachtige vijvers van het vijvergebied en geniet volop. Zo wandel je dwars door een vijver zonder nat te worden!

NM: 6 km -  Wandeling met natuurgids door het Wik, een groot natuurgebied dat deel uitmaakt van Bokrijk. Dit gebied bestaat uit 19 vijvers, elk met een specifieke flora en fauna.

dagindeling 3: rustig wandelen

VM: 3 km -  Een natuurgids neemt ons op sleeptouw in het arboretum. Het is zo’n 18 ha groot en is opgebouwd uit een landschappelijk gedeelte, een moerastuin en een bosarboretum.

NM: 5 km -  Wandel langs de prachtige vijvers van het vijvergebied en geniet volop. Zo wandel je dwars door een vijver zonder nat te worden!

dagindeling 4: ontspannen kuieren

VM: 1 km – Gegidste rondleiding Astridpark & binnenplein kasteel van Bokrijk.

NM: U kan vrij genieten van de groene omgeving met de verschillende zithoeken en terrassen + optioneel bezoek Openluchtmuseum Bokrijk (supplement € 10,50 -ter plaatse te betalen).

 

Deelname aan de wandeldag bedraagt 30,00 euro (koffie en 2 koeken, warme maaltijd + een flesje water bij elke wandeling, taart en koffie, gidsenbijdragen inbegrepen). Waarvan 1 euro per deelnemer naar Lucia vzw afdeling Limburg gaat. Lucia is een vzw die zich richt naar gezinnen met kinderen onder de twaalf jaar die dreigen in armoede terecht te komen. (www.luciaweb.be)

Elke deelnemer kan een individueel dagprogramma kiezen. Om een vlotte organisatie te garanderen, dient vooraf de keuze van het programma doorgegeven te worden. Op de Wandeldag ontvangt iedereen een envelop met zijn of haar dagprogramma op maat.

Om u zorgeloos naar Bokrijk te brengen, organiseren de provinciale besturen ook    busvervoer. Neem voor meer praktische informatie hierover contact op met uw provinciale voorzitter. Of u kan er ook voor kiezen om met de trein te reizen. Er is een rechtstreekse treinverbinding naar station Bokrijk vanuit Brugge, Gent, Brussel, Leuven, Hasselt, … Vanaf station Bokrijk wandelt u 1,3 kilometer tot aan Dennenhof.

 

Inschrijven voor deze activiteit