Nieuwsarchief

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Nieuwsoverzicht 2020

09/04/2020  Famileo houdt contact
09/04/2020  Kwisvraag 4
09/04/2020  FedOS Blijft Bezig
16/03/2020  Blijven Verbinden

Zit je thuis de komende weken dan kan je toch proberen om zo veel mogelijk met mensen te spreken.

Wij bij FedOS richten alvast een babbellijn op om je te voorzien van een goed gesprek. Je kan ons elke dag bereiken tussen 9u30 en 15u om gewoon een babbeltje te slaan. Wil je even ontsnappen? Wil je iets leuks delen? Heb je een mooi verhaal van de afgelopen dagen? Bel ons nu op 02 218 27 19.

Er zijn natuurlijk nog leuke manieren om je te verbinden met de buitenwereld. Zo zal er elke avond op één rond 17u allerlei boodschappen verschijnen die ingezonden werden door kleinkinderen en kinderen, die hun ouders of grootouders moeten missen.

Als je wat handiger bent met je computer dan kan je ook eens proberen videobellen. Gebruik je Whatsapp of Messenger in Facebook dan is het zelfs heel makkelijk. Klik gewoon op het cameralogo en er wordt automatisch een videolijn gelegd tussen jou en je gekozen contactpersoon. Heb je geen zin om dit uit te zoeken of heb je geen smartphone? Dan kan je natuurlijk gewoon even bellen. Naar ons of naar je familie/vrienden.

Gebruik ook alle kanalen die je ter beschikking hebt om contact te houden. Je kan natuurlijk mailen of bellen, smsen en chatten maar ook nog eens een ouderwetse brief sturen. Schrijf naar je eigen ouders of naar je kinderen en kleinkinderen een brief en maak er iets leuks van!

Vraag om hulp van je buren. Zij kunnen je helpen met boodschappen of andere zaken waarvoor je buiten moet komen. Je kan een briefje voor je raam plaatsen of aanbellen bij de buren die een parlofoon hebben. Zo kan je trouwens ook gewoon een babbeltje slaan zonder bij elkaar binnen te moeten.

Als je een leuk idee hebt en je wil het met ons delen, kan je foto doorsturen en dan zetten wij je idee of mooie brief online via onze kanalen. Denk eraan blijf verbinden!