Nieuwsarchief

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Nieuwsoverzicht 2020

18/06/2020  FedOS-gids 'Kom uit je kot?!'
Terug uit ons kot?!
 
De coronacrisis heeft de 112 lidafdelingen van Fedos vzw verplicht om hun bloeiende werking tijdelijk stop te zetten.  Na weken van ‘in ons kot zitten’ kunnen we nu stilaan weer denken aan het heropstarten van de clubwerking.
FedOS vzw raadt aan om niet overhaast te werk te gaan en zich te richten op 1 september 2020 om uit te pakken met de echte herstart van de clubwerking. Kan je zolang niet wachten? Dan kan u nu al voorzichtig starten met het organiseren van zomeractiviteiten conform de opgelegde corona maatregelen. Net zoals er veel leden staan te trappelen om opnieuw te kunnen deelnemen aan een clubactiviteit zijn er leden én vrijwilligers die schrik hebben en er niet gerust in zijn. Het is daarom heel belangrijk – in het belang van alle leden, vrijwilligers en bestuursleden - om al je activiteiten coronaproof te maken. Hoe doe je dat veilig? Vragen en antwoorden vind je hieronder (aanbevelingen voor juni/juli/augustus).
 
FedOS aanbevelingen omtrent corona
 
Deze vragen en antwoorden zijn er om jullie op weg te helpen om opnieuw activiteiten te organiseren. We proberen een antwoord te geven op alle vragen die een club van FedOS kan hebben. De lijst zal worden aangevuld naarmate de maatregelen veranderen. Momenteel mag je met maximum 20 personen een culturele activiteit organiseren (vanaf juli met maximum 50 personen). Hou daarbij steeds de gouden regels in acht. 
 
Gouden regels:
 
De hygiëneregels blijven essentieel. Dat betekent: handen wassen of handgel gebruiken en geen hand geven of kussen bij een begroeting.
Activiteiten vinden het liefst buiten plaats. Als dat niet kan, moet de ruimte voldoende verlucht worden voor, na en tijdens de activiteit.
Je moet extra aandachtig zijn als je mensen uit de risicogroep ziet. Volg de regels hier zeker strikt op!
De afstandsregels (1,5 meter) blijven van toepassing.
Leg een deelnemerslijst aan van elke activiteit. 
 
Er is veel ruimte voor interpretatie in de grote hoeveelheid aan regels en wetten. We zijn er ons van bewust dat we niet op alle vragen een antwoord kunnen bieden. We hebben ons best gedaan om het grootste deel op te lijsten. 
Wees altijd voorzichtig en neem de maatregelen ernstig. Het zijn wel degelijk verplichtingen waar elke club of provinciaal bestuur zich aan moet houden. 
 
Bovenal is dit ook goed nieuws! Geniet van het opnieuw samen zijn!

Het FedOS-team

 

Klik op bijgevoegde link om naar het document te gaan met alle 'vraag en antwoord'

Toch nog vragen? Contacteer gerust je educatief medewerker of info@fedos.be

 

09/04/2020  Famileo houdt contact
09/04/2020  Kwisvraag 4
09/04/2020  FedOS Blijft Bezig
16/03/2020  Blijven Verbinden