FedOS vzw

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

FedOS BIEDT Perspectief

FedOS opent haar deuren voor individuele +50-ers

FedOS is hét middel bij uitstek om actief ouder te worden. Wie bij FedOS is, verrast zijn omgeving met zijn vitaliteit en positieve kijk op het leven. Bovendien is FedOS geen dure remedie maar toegankelijk voor iedereen want bij FedOS is iedereen welkom!

Meer info »


FedOS geeft +50-ers een stem

+50-ers zijn mondige senioren die nog heel wat in hun mars hebben. Weg met de negatieve en foute beeldvorming over ouderen! Dit klopt niet langer met de realiteit. FedOS doorbreekt het stereotype beeld over senioren door hen een actieve rol toe te kennen en hen in een breed maatschappelijk perspectief te plaatsen. Senioren zijn immers een enorme meerwaarde voor onze samenleving. Hun talenten en levenservaring zijn dé bouwstenen voor de toekomst. Samen staan alle generaties sterk!

Meer info »


FedOS bundelt krachten door samenwerking

FedOS heeft VELE kwaliteiten; zoals andere verenigingen HUN kwaliteiten hebben. Het komt erop aan om de krachten op basis van de kwaliteiten van elke vereniging te bundelen en om te zetten in een WIN-WIN situatie voor alle partijen. Alles zelf doen is immers optellen, samenwerken is vermenigvuldigen. Daarom is het zinvol diverse samenwerkingen op lokaal, provinciaal en nationaal vlak op te zetten waarbij we elkaars werking versterken en verbreden door bvb. aan elkaars activiteiten deel te nemen. FedOS heeft heel wat sterktes in de aanbieding. Gemengd met deze van andere organisaties en verenigingen is het resultaat vernieuwend en een verrijking voor het sociaal-cultureel werkveld.

Meer info »


FedOS bouwt bruggen tussen lidafdelingen

FedOS moet aanvoelen als een warm bad: gezellig en geborgen. Als men zich goed en veilig voelt, ontstaan spontaan informele relaties die dé basis vormen van elk netwerk. Kortom FedOS moet zijn leden de omstandigheden bieden waarin het goed samenkomen is, men kansen aangeboden krijgt … ze ziet en ze grijpt!

Meer info »


FedOS maakt +50-ers digitaal SMART

Technologie en digitaliteit zijn voortdurend in beweging en bieden oneindig veel mogelijkheden. Ook de +50-er is mee met zijn tijd en volgt deze evoluties op de voet. Voor hen geen stempel van “OUDERWETS”: ze zijn surfers op het net samen met al hun digitale vrienden uit online communities. FedOS levert een belangrijke bijdrage om de digitale kloof verder te dichten aan de hand van allerlei projecten en initiatieven. FedOS ontwikkelde de voorbije beleidsperiode immers een eigen manier van werken (laagdrempelig en op het tempo van de senior zelf) die zeer erg aanslaat bij de senioren en hen digitaal behendig (=smart) maakt.

Meer info »


FedOS ijvert voor een Vlaams Kunstenfestival +50

Tegenwoordig zit in deze individuele wereld iedereen in zijn eigen wereld, zijn eigen huis, zijn eigen atelier met andere woorden: in zijn eigen doos. Je weet vaak niet waar iemand allemaal mee bezig is en zo gaat er veel verloren. Hét kunstplatform +50 wil dit tegengaan. FedOS is hét kunstplatform +50 bij uitstek. Door de jaren heen hebben we een sterke reputatie opgebouwd op vlak van KUNST +50 en dit hoofdzakelijk op het vlak van de plastische kunsten. Doch zijn we ervan overtuigd dat senioren meer in hun mars hebben, ook in andere kunstdisciplines. Daarom bouwen we aan een nieuw format om hen als volwaardige kunstenaars definitief op de kaart te zetten. Kunst is immers van alle generaties en is de brug tussen leeftijden, leefwerelden en culturen.

Meer info »