Federatie Onafhankelijke Senioren

Vragen | Contact 

Contactformulier

Vragen en weetjes

Heeft u nog vragen? Aarzel niet om ons ene mail te sturen of te bellen. Wij staan klaar voor u.

FAQ – Veelgestelde vragen

/
.
Hoe kan ik aansluiten?

FedOS clubs richt zich op lokale verenigingen. Wil je aansluiten met jouw club of groep dan ben je zeker welkom. Stuur een mailtje naar info@fedos.be en we helpen je verder met je inschrijving.

Heb je een andere vraag of wil je als individu kijken wat je ligt? Dan kan je terecht op www.cultuurvuur.be voor de andere initiatieven die we aanbieden.

/
.
To vzw or not to vzw?

Om je organisatie in goede banen te leiden is het in sommige gevallen nodig om een vzw op te richten. Een vzw oprichten is enkel interessant wanneer je gebouwen beheert of zeer grote bedragen beheert zoals bijvoorbeeld voor een festival of een reis. In alle andere gevallen is een feitelijke vereniging interessanter. We raden je wel aan om altijd statuten op te maken. Want goede afspraken maken goede vrienden.

Wij kunnen je bij FedOS zeker helpen met je vragen rond het oprichten van een vzw. Mail naar info@fedos.be om met iemand aan de lijn te krijgen.

Zoek je meer naslagwerk en concrete details rond vzw wetgeving en het beheer van je vzw dan kan je bij Scwitch terecht voor alle vragen en antwoorden: https://scwitch.be/vzw-beheer/

/
.
Vrijwilligerswerk hoe doe je dat?

We werken bij FedOS met vrijwilligers. Zonder vrijwilligers geen organisatie. Ze werken aan activiteiten en zetten zich in voor andere ouderen. Natuurlijk loopt zo'n samenwerking niet altijd van een leie dakje. Daarom is er ondersteuning. Heb je een vraag? Of wil je graag een educatief medewerker laten langskomen? Neem dan zeker contact op met een van onze medewerkers die verantwoordelijk is voor jouw provincie.

Er is ook een nationaal steunpunt voor vrijwilligerswerk dat heel wat naslagwerk heeft rond het werken met vrijwilligers en hoe je de meest courante vragen kan oplossen. Aan de hand van verschillende thema's kan je op hun website antwoorden vinden op je vragen: https://vrijwilligerswerkwerkt.be/themas/

Direct Contact

Federatie Onafhankelijke Senioren

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Graag extra info?